Цацаров иска имуществото на обвиняем за телефонни измами

0
Pixabay

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество срещу обвиняем в телефонни измами от Плевен. Държавата настоява от Янко Николов да бъдат отнети малко над 43 хил. лв. Той е обвинен, че през 2018 г. е връшил измами, представяйки се полицейски служител, посочват от комисията.

КПКОНПИ ще внесе общо пет иска в различни съдилища в страната, пише още в съобщението. От Николай Петров и Богомил Качаров от Сливен се иска отнемането на имущество за близо 450 хил. лв. Двамата са обвинени, че в Сливен, в Белгия и Холандия са държали имущество, придобито от трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Иск за над 373 хил. лв. е внесен в съда в Пловдив. Той е срещу Асен Ватралев, който има обвинения за участие в група за данъчни престъпления.

От окръжния съд в Шумен пък се иска да отнеме от Атанас Вълчев имущество за над 144 хил. лв. Той е обвиняем в данъчни престъпления.

Пак за данъчни престъпления е обвинена и  Магдалена Борисова, от която според КПКОНПИ трябва да се отнеме имущество за над 1,2 млн. лв. Искът срещу нея е внесен в Софийския градски съд.

Най-добрата агенция за подбор на персонал