Цацаров ще проверява Гешев

0
Снимка: БГНЕС

Антикорупционната комисия КПКОНПИ се е самосезирала и ще проверява сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Повод за проверката са изявления на правосъдния министър Надежда Йорданова. Тя заяви, че има данни за нарушения на шефа на държавното обвинение, без да уточни какви са.

„В тази връзка КПКОНПИ е предприела действия по установяване съдържанието на тези сигнали, с оглед извършване на проверка на твърденията на министър Йорданова. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от Министерство на правосъдието“, пише в съобщението на комисията.

Съобщението за проверката срещу Гешев идва само дни след като Цацаров поиска върховната прокуратура да провери самия него. Така в момента ситуацията е следната – бившият главен прокурор проверява настоящия, а настоящият – бившия.

Цацаров настоя да бъде проверен заради съмненията, че е изнесъл секретна информация. Той обяви, че подава оставка като шеф на КПКОНПИ, а след това се разбра, че ДАНС са отнели достъпа му до държавни тайни. Бившият главен прокурор твърди, че това се е случило под натиск и след сигнал на вътрешния министър Бойко Рашков.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили