Цената на парното в Русе остава без промяна

1

Без промяна остава цената на парното в Русе за новия отоплителен сезон.

Това стана ясно след заседанието на Комисията за енергийно и водно регулиране, на което бяха определени цените на парното, топлата вода и тока от 1 юли.

Регулаторът реши да увеличи и цените на парното с между 0,05 и 0,48%. За „Топлофикация Русе“ увеличението е с 0,09%, което на практика няма да доведе до промяна на плащаните от абонатите сметки.

Най-голямо – с 0,48% е увеличението за абонатите на „Топлофикация-Разград“. За клиентите на „Топлофикация София“ увеличението е с 0,05%, за „ЕВН България Топлофикация“ ще е с 0,22%, за „Топлофикация Плевен – с 0,06%, за „Топлофикация Бургас“ – с 0,28%, за „Веолия Енерджи Варна“ – с 0,35%, за „Топлофикация ВТ“ – с 0,11%, за „Топлофикация Сливен“ ЕАД – с 0,26%, за „Топлофикация – Габрово“ ЕАД – с 0,36%.

Намаляват се цените на топлоенергията за клиентите на „Топлофикация Перник“ – с 0,66%, както и за клиентите на „Топлофикация Враца“ – с 0,06%.

Основна причина за по-малкото увеличение на цената на парното е поевтинялата цена на природния газ през последните шест месеца, както и няколкото по-сериозни увеличения на цените на отоплението през миналата година, подчертават от регулатора.

Бъди свободен

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук