„Циганският крал“ защити титлата си пред повече от 90 000 зрители (видео)

0

„Циганският крал“ Тайсън Фюри разби претендента Дилиън Уайт в голямата британска битка на „Уембли“. Фюри нокаутира Уайт в шестия рунд и запази пояса на WBC пред 94 000 зрители на лондонската арена.

Световният шампион бе безспорен фаворит в двубоя. С успеха на „Уембли“ Фюри събра общо 33 победи, 22 от които с нокаута, 1 равенство и нито една загуба.

Уайт започна мача с изненадващо тактическо решение, като заложи на игра с обратен гард. Това обаче не му донесе предимство и в началото на втория рунд той се завърна към класическата боксова стойка.

Доста по-високият Фюри пък предпочиташе да стои на дистанция от съперника си. По този начин той не само успяваше да съхранява сили, но и не даваше възможност на Уайт да му нанася тежки удари.

Още с гонга за начало на четвъртия рунд Уайт опита да влезе в остра размяна на удари, от която обаче получи тежко дясно кроше в главата. С напредването на мача Уайт изглеждаше все по-уморен, докато световният шампион Фюри продължаваше да изглежда все така свеж. В края на петия рунд „Циганският крал“ направи бърза комбинация от два удара в главата на Уайт, но претендентът успя да остане на краката си.

В шестия рунд обаче нямаше какво да спаси Уайт. Фюри изведнъж пласира много тежък десен ъпъркът в брадата на претендента, който падна по гръб. Уайт успя да се изправи на 8, но веднага залитна към въжетата, което накара рефера да спре срещата.