ТСК „Русе“ отвори нова зала по вдигане на тежести в ОУ „Алеко Константинов“

0
ТСК „Русе“

Нова зала по вдигане на тежести, реновирана и оборудвана от ТСК „Русе“,  отвори врати в ОУ „Алеко Константинов“ в града. Гости на тържественото откриване бяха  старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, Мая Петрова – директор на УСШ – Русе и др.

В новооткритата зала вече тренира 30 деца и младежи. Момичетата и момчетата започнаха занимания още в началото на учебната година, когато реновираното помещение отвори врати.

Това е третата зала която спортния клуб оборудва в училище. През м. септември 2017 г. отвори врати зала в СУ „Йордан Йовков“, а през м. декември същата година и в СУ „Васил Левски“.  В първите две училищни зали тренират общо 40 младежи, като сред тях вече има медалисти от Държавния личен шампионат и призови класирания от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести. Добрите постижения на младите спортисти карат президента на клуба – доц. д-р Кирил Панайотов да предприеме стъпки по откриване на трета зала в близост до децата. ОУ „Алеко Константинов“ се оказва идеално място, тъй като младежите от жк. „Дружба 2“ до преди откриването на тази зала бяха лишени от възможност да практикуват какъвто и да е вид спорт в близост до дома си.

Тренировките в новооткритата зала са абсолютно безплатни и се провеждат всеки работен ден от 16:00 ч. Заниманията ще бъдат водени основно от Калоян Мицев, с подкрепата на треньора – титуляр в ТСК Русе – Кръстина Атанасова. Залата е на разположение, както на учениците на ОУ „Алеко Константинов“, така и на младежите от 10 до 15-годишна възраст от квартала, които не учат в това училище.