Официално: Гриша Ганчев се оттегля от ЦСКА, акциите са на безценица

0

Собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се оттеглят от клуба. Това потвърди официално изпълнителният директор на „червените“ Пламен Марков.

По думите му, двамата, които държат съответно 60 и 20 на сто от акциите, ще оставят на стадион „Българска армия“ дяловете си в клуба, които ще бъдат на разположение на желаещите да ги получат. Позицията на третия съсобственик – Христо Стоичков, който също притежава 20 на сто от акциите, до момента не е оповестена.

В събота Ганчев свиква събрание на акционерите на клуба. В близките две седмици Ганчев и Инджов ще изчистят задълженията, които ЦСКА има към техни фирми, за да може клубът да е на чисто от финансови ангажименти към тях.

„Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да ги имат, така че всеки, който желае да продължи да издържа ЦСКА и да се грижи за съществуването на клуба, ще има тази възможност – на безценица, да ги получи“, каза Пламен Марков. Той допълни, че клубът е финансово обезпечен. „Няма да има сътресения на този етап поне до края на сезона и футболистите, и треньорският щаб ще продължат да си получават възнагражденията, както е по техните договори“, каза Марков.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили