Цвети продължава да жъне победи в Ню Йорк!

0

Цветана Пиронкова постигна третата си победа на US Open. Завърналата се след 3-годишно отсъствие на корта българка победи с 2:0  (6:4, 6:1) поставената под №18 в схемата Дона Векич. Българката победи съперничката си с за час и 3 минути игра.

С победата си Пиронкова изравни най-доброто си класиране в турнира – осминафинал от сезон 2012

Мачът започна равностойно, като след първите 6 гейма пробиви нямаше. Пиронкова успя първа да стигне до брейк за 4:3, но веднага Векич изравни. Последва трети последователен прибив и българката получи шанса да сервира за сета, който не пропусна.

През втората част Пиронкова проби за аванс 2:1, възползвайки се от две последователни двойни грешки на хърватката. Впоследствие затвърди на 15 с лекота и дръпна в резултата с 3:1 гейма.

След нова точка за пробив последва нова двойна грешка на Векич, след която резултатът стана 4:1. До края на срещата Цвети нямаше проблеми да си подпечата място във втората седмица на турнира.

Това беше четвърти двубой между двете, като Пиронкова регистрира четвърти успех. В спор за място на четвъртфиналоте Цвети ще срещне побудителката от двубоя между Мадисън Кийс (САЩ, №7) и Ализе Корне (Франция)