Цялата седмица дъжд и хлад, възможни са и градушки

0
2361
Гръмотевични бури, облаци и дъжд

Днес валежите ще са в цялата страна, като по-интензивни ще са в западните части, където ще паднат до 20-30 литра на квадратен метър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. Във вторник отново на много места ще превалява. Само преди обед ще е предимно слънчево. Живакът обаче ще се повиши с 1-2 градуса.
В сряда и четвъртък от север ще прониква по-хладен въздух, каза още метеорологът. Ще вали над по-голямата част от страната, а максималните стойности на термометъра ще са между 18 и 23 градуса. По най-високите части на планините (над 2000 метра височина) дъждът ще премине в сняг и макар и за кратко ще се образува нова снежна покривка.
Добрата новина е, че през последните дни на седмицата времето постепенно ще се оправя. Ще има повече слънце, а валежите ще са предимно около планините. Температурите ще се повишават и максималните в събота и неделя ще са между 23 и 29 градуса. По крайбрежието на Черно море температурата на въздуха ще е между 22 и 26 градуса, а на водата – от 17-18 градуса на север до 21-22 градуса на юг.