ЦЮР и „Чипровци“ пак останаха без парно, “Топлофикация” не се ангажира със срок за отстраняване на аварията

0
48
ЦЮР и „Чипровци“

За пореден път „Топлофикация Русе“ остави квартал ЦЮР без парно и топла вода.

За това алармира читателят ни Стилян Петров. При разговор с диспечерската служба г-н Петров получил отговор, че от дружеството все още не знаят къде е повредата и може би скоро няма да имат парно и топла вода.

За авария в топлофикационната мрежа, този път в кв. „Родина“, по ул. „Чипровци“, сигнализира и Божидар Колев. След като топлината е тяхна работа, както е отбелязано на логото на „Топлофикация“, защо да разчитаме на енергото, пита възмутеният ни читател.

Подменената само преди 3 дни тръба край бл. “Гребенец” е избиран отново, сигнализира Катя Георгиева. Не запълнена така все още яма от предишната авария е като исландски гейзер. Обитателите на блока очакват пожарната да успее да източн водата. Тъй като маркучите на огнеборците буквално се топят от горещата вода, огнеборците пълнят дупката със сняг, за да охладят водата.

Директорът на дружеството Севдалин Желев не можа да се ангажира със срок, в който аварията ще бъде отстранена. Заради пробив на същия магистрален тръбопровод на 14 януари около 2000 домакинства в “Родина”, “ЦЮР” и “Мидия-Енос” нямаха парно и топла вода в продължение на пет дни, а четири училища останаха затворени до 18 януари включително.