Туристически маршрути популяризират Табачка като добро място за живеене

0
118
Туристически маршрути

Пет туристически маршрута популяризират русенското село Табачка като добро място за живеене.

Това съобщиха от Спортното туристическо и природозащитно дружество „Академик“ към Русенския университет. Маршрутите – три пешеходни и два велосипедни, са трасирани по проект „Заедно за Табачка“ на. Това съобщиха от висшето училище в Русе.

Идеята на проекта е да се съживи русенското село Табачка. Една от целите е създаването на инфраструктура за обособяване на атрактивна и привлекателна зона за скално катерене, планинско колоездене и туризъм. Друга задача е чрез популяризирането на селото като добро място за живеене да се привлекат нови жители, които да придобият имоти.

През лятото по проекта са обозначени и подходите към четири основни сектора за скално катерене с общо 80 екипирани маршрута, поставени са четири стандартни пътни информационни табели, завършена е основната работа по изграждането на три къта за отдих.

През идните два месеца предстоят редица организационни, довършителни, строителни и маркировъчни дейности. Подготвят се уроци на открито по време на полудневни екоекскурзии с няколко групи ученици. Предстои катерачна среща с участници от България и Румъния. Ще се организират и походи по маркираните маршрути.