Туристическият бранш не хареса Любен Дилов за министър

0
Снимка: БГНЕС

Туристическият бранш с остра реакция след предложението на коалицията ГЕРБ-СДС за министър на туризма. Номинацията на Любен Дилов- син разбуни духовете и в социалните мрежи, а някои определиха решението като подигравка.

Решението за номинацията на Дилов-син дойде на импровизираното събрание на ГЕРБ в болницата, в която се лекуваше премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Ти особено в подводната археология, като писател, като културтрегер , малко могат да излязат и да те надговорят, а туризмът е пропаганда, нашето е по-добро от всичко останало“, аргументира се премиерът в оставка.

Докато някои от бранша изразяваха положителни очаквания и радост, то други сериозно се усъмниха в професионалните качества на Дилов в туристическия сектор.

„Ние не сме на колене, ние лазим по земята, защото сме затворен бранш. Ние нямаме време за „ще“, ние сме в „сега“  и ако сега ние не получим човек, който да е експерт в туризма, това означава, че туризмът ще бъде в много малки обеми“, заяви Павлина Илиева от „Бъдеще за туризма“.

Номинацията не бе пощадена и в социалните мрежи. Така например експертът по политически комуникации Иво Инджов определи Дилов като най-екзотичното предложение на скъсания менискус. Други пък се питаха дали вчерашната интервенция на Борисов не е била лоботомия, а трети се шегуваха, че докато Дилов изфъфли “Шри Ланка“ и туристическият сезон ще е приключил.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили