Турнир и открит урок по езда на хиподрума в Русе

0
24

На хиподрума ще се състезават 25 коня от 7 клуба в страната, чийто домакин ще бъде местният клуб “Кентавър – Русе”.

Всестранната езда включва три изпитания – тест по обездка, тест по прескачане, крос кънтри тест. Първите два теста ще се проведат на 29 април (петък), а състезанието по крос кънтри ще бъде на 30 април /събота/.

Също в събота любителите на коне ще имат възможност да се срещнат отблизо с красивите животни. Това ще стане от 13,30 ч., когато започва открит урок по езда “КОНЕТЕ – един по-добър начин на живот”. Проектът се осъществява по програмата “Русе – Европейски град на спорта 2016” с финансовата подкрепа на Общинска фондация “Русе – Град на свободният дух”.

Балкански шампион по езда ще разкрие пред желаещите основните тънкости в ездата, след което ще бъдат направени демонстрационни тренировки. В проекта ще се включат клубове по конен спорт от София, Арбанаси, Костинброд и др.

Целите на проекта са: да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове, информират организаторите.