Турнир събира любителите на стрийт баскетбола в Механотехникума в Русе

0

Атрактивен Стрийт баскет 3х3 турнир „Русе 2022“ ще се проведе на 17 септември 2022 година, съобщиха организаторите на проявата от Спортен клуб по баскетбол „Дунав-Русе-2016“ и Фондация „Русе – град на свободния дух“ в партньорство с Българска баскетболна лига.

Фестивалът ще се проведе в двора на Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, където ще бъдат монтирани две специализирани игрища за стрийт баскетбол.

Записването ще се извършва във възрастовите групи: момичета до 15 години, момичета над 15 години, момчета до 13 години, момчета до 15 години, момчета до 18 години и момчета над 18 години. Продължителността на една среща ще бъде 10 минути или до отбелязване на 21 точки. Всеки отбор ще се състои от трима състезатели и една резерва. Мачовете ще бъдат на принципа на директната елиминация.

Фестивалът ще бъде съпроводен с конкурс по стрелба от тройката и конкурс по забивки с атрактивни награди. Предвиден е също атрактивен музикален съпровод, както и коментари, и интервюта на живо с известни спортисти.

Предварително записване – на сайта на FIBA 3×3:

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук