Турция започва добив на природен газ в Черно море

0

Турция откри природен газ на стойност над 500 милиарда долара в Черно море, казва Фатих Дьонмез, министър на енергетиката и природните ресурси на страната.

В четвъртък ще започне добив на природен газ от най-голямото находище в Черно море, давайки възможност на президента Реджеп Ердоган да намали потребителските енергийни цени по-малко от месец преди изборите в страната.

Общият обем на откритите запаси в Черно море е 710 милиарда кубически метра, едни от най-големите, откривани някога там. Резервът би бил достатъчен да задоволи енергийните нужди на всички домакинства в страната за следващите 35 години, допълни министърът. Като се вземе предвид промишленото потребление, откритието ще задоволи нуждите на страната за следващите 15-20 години.

Turkish Petroleum обяви завършването на тръбните инсталации, свързващи тяхната енергийна база в Черно море със съоръжението Sakarya Gas. Природният газ от находището Sakarya ще започне да се пренася до съоръжението Filyos на 20 април на церемония, на която ще присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Новината може да помогне на Турция да премине към по-голяма енергийна независимост. В момента Турция внася петрол и газ от Русия, Азербайджан и Иран, а LNG (втечнен природен газ) от Катар, САЩ, Нигерия и Алжир. Откритията в Черно море ще намалят зависимостта на Турция от вноса на природен газ, който в момента представлява 99% от потреблението на страната според оценките на IEA – Международна енергийна агенция.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук