Тютюн и зеленчуци пред Дунав мост

0

protest_tyutyun78След като около половин час изчакваха да пристигне земеделският министър проф. Греков, в 10 ч. протестиращите, заедно с няколко десетки автомобили и трактори блокираха подстъпите към моста. Оказа се, че за разлика от журналистите, никой от тях не е информиран, че по същото време министърът ще ги очаква за разговор в областна администрация …

protest_tyutyun14С лозунги и транспаранти „Спасете родното“, „Българските производители – втора ръка европейци“, „Дискриминация“ и др., те обиколиха кръговото движение пред моста, след което изсипаха бали тютюн на асфалта. Към тях зеленчукопроизводителите добавиха щайги домати, зелен боб и др.

protest_tyutyun23Пред журналистите протестиращите декларираха, че протестът им не е партийно оцветен и че единственото, за което настояват е държавата да им осигури изкупни цени, адекватни на тези, които колегите им в останалите страни от ЕС получават.

protest_tyutyun51„За 1 кг. тютюн ни плащат 4 лв., а за него държавата прибира 120 лв. акциз“, гневяха се тютюнопроизводители. Те настояваха държавата да пресече незаконния внос на цигари и зеленчуци, който срива родното производство.

protest_tyutyun46Около 50 минути след началото на протестните действия министър Греков все пак дойде пред събралото се множество. На въпрос, с кои производители е разговарял в сградата на областната администрация той не даде конкретен отговор, но покани на такава среща представители на протестиращите.

В момента контактни групи, излъчени от тютюно и зеленчукопроизводителите са на среща с проф. Греков. Подробности от нея очаквайте по-късно.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук