Учени: Автономните коли всъщност ще причинят хаос

0
Учени: Автономните коли всъщност ще причинят хаос

Ново проучване на Университета на Калифорния предупреждава,че автономните коли имат потенциала да създадат истински хаос, ако техните оператори приоритизират парите пред управлението на трафика.

Проблемът е в таксите за паркиране, които собствениците на умни коли биха искали да избягват, изпращайки колите в безцелно движение, когато не се използват по предназначение.

По време на проучването, учените са стигнали до извода, че в центъра на даден град самостоятелните коли стават по-търсени. В същото време именно в градския център паркирането е най-трудно и най-скъпо. Така наличието на голям брой непрекъснато движещи се автономни коли може да създаде големи проблеми за трафика. А поддръжката на час за умните коли в движение е значително по-малка от разхода на час за паркиране и затова е много вероятно собствениците им да ги изпращат в безцелно движение вместо да ги паркират, което ще предизвиква задръствания и ще вреди на околната среда.

Обикновените автомобили трябва да бъдат паркирани, когато не се използват, а разходите за паркиране спомагат за намаляване на броя на превозните средства в експлоатация. Ако някой не може да си позволи паркинга, те намират алтернатива, която оставя място за някой друг, който може да плати, като това намалява броя на колите в района по всяко време.

Умните коли обаче могат да работят непрекъснато и това означава, че сегашните градски паркинги губят способността си да регулират броя коли на пътя.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили