Ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.

0
15
Ханука – празникът на светлината

Това съобщиха от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Тази година темата е: “Изкуството е сцена, която размива всички различия или приносът на българските евреи в културата на страната”.

В надпреварата могат да се включат ученици от VIII до XII клас. В свободна литературна форма – есе, те ще трябва да изразят своите виждания за хората, които със своя интелектуален и емоционален заряд са превърнали изкуството си в посредник за всеки един диалог, в език, който всички разбират.

Произведения трябва да се изпратят до 30 март 2016 г. на адрес: center.alef@gmail.com или на адрес: Бургас 8000 пл. Баба Ганка 4, ет. 4. Център„Алеф”.

Те трябва да съдържат емблематичните послания на големите имена на българската култура към поколенията, чрез които те са обогатили познанието за взаимно разбиране и приятелство и са разширили кръгозора на българите.

Организаторите не поставят ограничения – това може да са впечатляващи биографични примери, конкретни творби или части от тях, забележителни произведения на изкуството или оценка на цялостната работа на един или повече автори.

Авторите на най-добрите творби ще получат парични премии, грамоти и книги. По традиция първата литературна разработка ще бъде публикувана във водещи български медии.

Победителите ще бъдат оповестени на тържествена церемония през пролетта на 2016 г., в навечерието на еврейския празник на освобождението Песах.