Ученици дискутираха значението на статистиката

0

Близо 200 ученици от 8 до 12 клас на МГ „Баба Тонка“ участваха в дискусия, посветена на значението на статистиката. Инициативата бе организирана от Областна администрация – Русе и Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ – Север към НСИ, по повод Световния и Европейския ден на статистиката, който се отбелязва днес.

В рамките на няколко часа през днешния ден гимназистите имаха възможността да се запознаят с какво точно се занимават статистиците и какво e значението на работата им в днешно време. Учениците се включиха в редица занимателни инициативи, като пред част от тях бяха представени и различни софтуери за обработка на данни. Младите математици научиха и много нови неща. Сред тях бяха как да правят самостоятелни анкети и след това да обработват пълноценно сами данните, как да създават модели за прогнозиране на променливи показатели от ежедневието, а също така и да правят социологически проучвания по разнообразни актуални теми. Определено най-голямо внимание сред тях предизвика все по-нарастващата роля на изкуствения интелект.

Подобна инициатива предстои да бъде проведена от ТСБ-Север и в Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук