Задържаха двама ученици за грабежа на букмейкърския пункт в Русе

0
2778
Трима души

Двама ученици от Русе са установени като извършители на опита за грабеж от букмейкърски пункт, съобщиха от полицията.

В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на криминална полиция в Първо РУ, както и от реализираните множество процесуално-следствени действия за документиране и изясняване на извършеното престъпление, като автори на деянието са установени двама 17-годишни младежи. До този момент те не са били регистрирани като извършители на криминални прояви. Младежите са били задържани вчера за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Работата на полицията по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе, в хода на образуваното досъдебно производство.

Както ТВН съобщи, на 10 януари около 22:20 часа, чрез единния номер за спешни повиквания – 112, в полицията е бил подаден сигнал за извършен опит за грабеж в пункт за спортни залагания на бул. „Липник“ в Русе. Двама души влезли в пункта с маски и пистолети, които насочили към служителката в обекта и клиент, като поискали парите от касата.  Жената отказала да даде парите, а двамата нападатели напуснали пункта и изчезнали в неизвестна посока.