Ученици от 7-и и 12-и клас могат да проверят онлайн знанията си за наближаващите изпити и матури

0

Поредица от онлайн пробни изпити за 7-и и 12-и клас по актуалния модел на Министерството на образованието и науката подпомагат учениците в подготовката им. Инициативата е организирана от издателството „Клет България“, като чрез дистанционната форма се цели да се помогне за по-доброто представяне на ученици от цялата страна. Това съобщиха организаторите.

Пробните изпити за националното външно оценяване за 7-и клас са по задължителните предмети български език и литература (БЕЛ), и математика. Тази събота и неделя – 25 и 26 март, ще се състои изпит по БЕЛ, а след това предстоят още две дати през април и май с изпити по двата предмета.

За държавните изпити за 12-и клас зрелостниците имат възможност да тестват знанията си по задължителния предмет български език и литература, както и по английски език, който е най-предпочитан избираем сред младежите. По двата предмета предстоят изпити в началото и в края на април, като всеки може да се запише.

Всички, които се явят,  ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на отворените въпроси и на писмената част. За максимално удобство достъпът до изпита е отворен в рамките на 48 часа, за да може всеки желаещ да го попълни в удобно за него време.

Всеки може да участва в курса или да се запише за предстоящите пробни матури на уебсайта матурата.бг.

В момента се организира и онлайн курс „М@турата“ за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Всички желаещи могат да се присъединят и да наваксат състоялите се уроци със записи от срещите от целия курс.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук