Ученици от МГ „Баба Тонка”- Русе в националните отбори по информатика

0

Двама ученици от МГ „Баба Тонка”- Русе са включени в Националните отбори на България по информатика.

Това стана ясно след проведените Националните пролетни състезания по информатика, които бяха последното контролно състезание за определяне на Старшия национален отбор по информатика и Националния отбор по информатика на момичетата.

Биляна Инджева ще участва в Европейската олимпиада по информатика за момичета, която ще се проведе онлайн 13-19 юни, с домакин Швейцария.

Виктор Кожухаров ще участва в Международната олимпиада по информатика, която ще се проведе онлайн 19-25 юни, с домакин Сингапур.

Двамата абитуриенти са приети да продължат образованието си в Университета в Оксфорд. Това е най-старият университет във Великобритания и първи в световните класации на висшите училища в дисциплината Компютърни науки. Да им пожелаем успех!

В състезанието 7 ученици от МГ „Баба Тонка”, възпитаници на Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Грамоти за отлично представяне спечелиха Любослав Димов от 5а клас, Виктория Генчева от 6а клас и Амер Панджаров от 9а клас. Ръководители на учениците са доц. Пламенка Христова – преподавател в Русенския университет, Сюзан Феимова – старши учител по информатика и ИТ в МГ „Баба Тонка” и Даниела Маринова – преподавател в ЦУТНТ.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили