Ученици от МГ „Баба Тонка“ с призови места на международен конкурс

0
39

До финала на състезанието, което е в 9 направления, бяха допуснати и участваха 7 ученици от МГ „Баба Тонка”, с 6 проекта в 6 от направленията. Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка”.

Първи места спечелиха проектите „Електронен математически наръчник“ на Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 9 клас в направление „Математическо моделиране на реални процеси в природата и обществото”; „Как да предотвратим войната по пътищата“ на Селин Шемсиева и Мартин Николаев от 9 клас, в направление „Използване на математически методи за решаване на професионално-ориентирани задачи”; „Великият Исак Нютон“ на Селин Шемсиева и Мартин Николаев от 9 клас в направление „История на математиката”; „Страната на математиката – образователно мултимедийно приложение за цифрите“ на Денислав Недев от 11 клас и Петър Петров от 12 клас, в направление „Електронен тематичен журнал”; „Приложение на математиката в музиката“ на Денислав Недев от 11 клас и Петър Петров от 12 клас, в направление „Математика и изкуство” и „Дискретни динамични системи и хаос“ на Пресиана Маринова от 11 клас, в направление „Математиката като наука”.

Следващият етап на конкурса ще се проведе от 1 до 5 май 2016 г. в гр. Москва, Русия. По традиция участието на русенските ученици ще бъде подпомогнато от Фонд “Математика на бъдещето”.