Ученици от Разград се включват в „Еко лято“

0

Това съобщиха от общинската администрация в лудогорския град. Програмата, която се осъществява от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, съвместно с общината, включва трудова дейност, която ангажира участниците с конкретни задачи за по-добра градска среда и възпитание на грижливо отношение към природата.

Учениците, разпределени в три смени, ще полагат грижи за чистотата на града, в който живеят. Районите, където ще почистват децата и младежите, са в ж.к. „Орел“, градския парк, детски площадки в централната градска част и в периферията – от  ж.к. „Лудогорие“ в посока към водната централа.

Част от „Еко лято“ са Детската академия по безопасност, организирана от Областната дирекция на МВР, в партньорство с БЧК, както и здравни беседи от Регионалната здравна инспекция и Превантивно-информационния център.

Откриването на инициативата, която ще продължи до 15 август, е на 7 юли. Всеки желаещ ученик на възраст от 11 до 18 години може да избере една от трите смени, като първата смяна е от 7 до 18 юли, втората – от 21 юли до 1 август, и третата – от 4 до 15

август.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук