Ученици от СУ „Йордан Йовков“ научиха трудовите си права

0

В Световния ден за безопасност и култура на труда ученици от ХІ и ХІІ клас на СУ „Йордан Йовков“ изслушаха с интерес лекцията на тема „Трудови правоотношения“, която им представи съдия Антоанета Атанасова от Окръжен съд – Русе.

Занятието бе в изпълнение на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която съдът и училището са партньори през тази учебна година. Пред препълнената зала съдия Атанасова на достъпен език и чрез мултимедийна презентация запозна младежите със сключването, изменението и прекратяването на трудовия договор, както и със защитата на трудовите права. Разясни основните елементи от съдържанието на трудовото правоотношение, в т. ч. различните видове работно време, отпуски, обезщетения, трудово възнаграждение. Обърна внимание и на специалните законови разпоредби по отношение на правата на работници и служители, които нямат навършени 18 години.

Очевидно темата предизвика изключителен интерес сред учениците, тъй като въпросите следваха един след друг дори и след края на предвиденото време. На всички тях съдия Атанасова отговори изчерпателно и достъпно, за което получи специални благодарности от всеки един от присъстващите в залата.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук