Ученици представят трейлър на 3D игра

0
26
трейлър на 3D игра

Екип от талантливи млади русенски дизайнери и програмисти представи трейлъра на първата разработвана от тях 3D игра с наименованието „Goblins Defense: A Simple Adventure“. Играта ще бъде налична за мобилни устройства с Android и iOS операционни системи, а при написването й са използвани технологии като Unreal Engine и Blender. Трейлърът можете да видите ТУК

Трейлърът и първата базова версия на играта са разработени за по-малко от два месеца от Николай Маринов, Диан Дончев и Стефан Стефантов. Николай Маринов е първи курс специалност КСТ в Русенски Университет, Диан Дончев е ученик в ПМГ „Баба Тонка“, а Стефан Стефанов е ученик в СОУ „Христо Ботев“. Екипът беше сформиран в рамките на курса за 3D моделиране пред месец юли 2016 г., организиран от сдружение Startup Factory по проект „Работилница за дигитални умения“. Проектът е реализиран с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух” и ВН-социален проект на Еконт, в рамките на програма „Знание и растеж“.

Всички графични изображения, ефекти и сценарий са техни авторски разработки, а музиката е на Николай Маринов. Екипът ще продължи да развива играта, а Startup Factory кани в офиса си ученици от региона да се запознаят с творческия процес на създаване на дигитален продукт – след предварително уговаряне на дата и час на срещите.