Учениците от Русе – с безплатни учебници

0

Учениците от I до XII клас в Община Русе, обучаващи се в общинските училища, ще получат безплатни учебници за новата учебна година.

Това съобщиха от общинската администрация. Община Русе е предоставила целевите средства за закупуването на познавателни книжки за децата и учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за учениците от I до XII клас в общинските образователни институции на територията на общината.

Финансирането се отпуска с постановление на Министерски съвет, като с направеното изменение и допълнение през февруари 2023 г. на Закона за предучилищното и училищното образование се разширява обхватът на предоставяните за безвъзмездно ползване на учебни материали.

За първа година на ползване за всички ученици от VIII до XII клас се предоставят учебници, учебни комплекти и електронно четими учебници по общообразователните предмети, учебни комплекти и електронно четими учебници по учебния предмет майчин език и учебници и електронно четими учебници по религия.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук