Училища от Разград „осиновяват“ паметници

0

Това съобщиха от областната администрация в лудогорския град. Инициативата, която се реализира за пета поредна година под патронажа на президента на България, стартира в началото на юни и продължи до края на месеца.

Целта на родолюбивата идея бе да привлече вниманието на повече учебни заведения в региона и на техните възпитаници, съдействие за което оказа и Регионалният инспекторат по образованието в Разград.

В продължение на месец учениците, мотивирани от учители и ръководствата на училищата, имаха възможността да се запознаят и да обгрижват паметниците на територията на областта. С този акт децата обогатиха своите знания за историческите събития, за личностите и приноса им за страната, отдадоха почит към миналото и към културното ни наследство.

Информацията, свързана с отчитане на дейностите от кампанията, ще бъде представена пред Инициативния комитет за честване на „Шипченската епопея“.

В началото на всяка нова учебна година училищата получават нов паметник, на ротационен принцип, допълват от областната администрация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук