Училищата може да отворят следващия четвъртък

0

Училищата може да се върнат към присъствено обучение следващия четвъртък, ако данни за епидемичната обстановка са положителни. Това заяви премиерът Бойко Борисов. Учениците от 1 до 4 клас вече се върнаха в клас, но тези от 5 до 12 остават на дистанционно обучение.

„Към днешна дата пуснахме учениците до 4 клас. Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще обсъдим и темата за учениците до 12 клас“, каза Борисов, който във вторник посети училище в Търново.

Малките ученици се връщат в клас

Заедно с него бе и просветният министър Красимир Вълчев, който за пореден път обясни, че трябва да мине една пълна работна седмица, за да се види как се движат данните. Засега тенденцията е за спад, но родители и учители се обявиха против връщането на децата в клас. Според тях подобна стъпка ще доведе до ръст на заболеваемостта.

Борисов използва случая отново да се похвали, че образованието е приоритет за правителството.

Учители не искат децата да се връщат в клас

„С около 1,2 милиона лева е ремонтирано най-голямото училище във Велико Търново „Емилиян Станев“. Външните стени са топлоизолирани. Цялото осветление е подменено. Внедрена e и отоплителната инсталация, като е вкарана автоматика за управление на топлоподаването. Изградена е система от слънчеви колектори, които осигуряват гореща вода за плувния басейн и санитарните помещения към него. Монтирана е и климатична камера от най-висок клас, осигуряваща пресен въздух и ниска влажност в залата на басейна. Двата физкултурни салона също са оборудвани с нова вентилационна инсталация с климатична камера, което позволява охлаждането им през лято“, написа той във фейсбук.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили