„Училище за джаз“ открива джаз срещата Русе 2014

0
43-ия Джаз фестивал Русе 2018

Началото, което е от 18 часа на голямата сцена в Доходно здание в Русе, е 100-процента русенско. Тогава ще започне „Училище за джаз“ – Теодор Петков, Светослав  Неделчев, Радослав  Славчев, Антони Рикев, Жана Василева, Габриела Йорданова, трио при НУИ „проф. В. Стоянов“ и с участието на Даниел Джумалийски  и Борис Петров. Този концерт се осъществява с подкрепата на Община Русе, чрез програмата  за финансиране  на проекти в областта на изкуството и културата. Входът за него ще бъде свободен.

Акцентът на втората вечер 21.11 /петък/ е програмата на Ангел Заберски трио и Васил Петров, който през тази година отбелязва своята петдесетгодишнина. В същата вечер ще свири формацията  „Антони Дончев и театрален джаз бенд“ . Третата група е „Борис Петров и Венци Благоев – квинтет“.

В последната фестивална вечер също присъства юбилеен акцент. Той е свързан с годишнината на поп и джаз певицата Камелия Тодорова, която ще представи своя програма с Brazz Association COMBO с Мишо Йосифов. Същата вечер с голям интерес очакваме представянето  на пианиста Марио Станчев – професор в Лионската консерватория, проф. Христо Йоцов и Димитър Карамфилов с промоция на албума „Autumn Leaves In Sofia“. Другото участие е на групата Golden Project с  Димитър Льолев – саксофон.

Информация за джаз срещата може да се получи на телефон 0889 303 349, а билети могат да се закупят на касата в Доходно здание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук