Училищен директор: Онлайн обучението е изчерпано, на прага на криза сме

0
Снимка: Unsplash

Дистанционното обучение е изчерпано като модел и всеки нов ден с него не е добър за учениците. Това заяви пред бТВ председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на столичното 119-о училище Диян Стаматов. От четвъртък всички училища в София затвориха, тъй като областта премина границата от 750 на 100 хил. души заболели. Според Стаматов обаче това само задълбочава други проблеми.

„Намираме се на прага на сериозна образователна криза, която ще им се стори като шега на управляващите фона на това, което ни заобикаля в момента“, заяви той.

Отлагането на зеления сертификат за учителите е добро решение, допълни Стаматов. В противен случай ще има много проблеми с учебния процес и отсъствия от работа. Засега изискването за документ няма да важи за педагозите, каза пък здравният министър Стойчо Кацаров.

От здравното министерство твърдят, че затварянето на училищата е временна мярка. Тя ще е в сила докато броят на заболелите спадне. Никой не може да каже кога ще стане това.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили