Учители и родители против удължаване на учебното време за 5 и 6 клас

0

94 на сто от анкетираните педагогически специалисти и родители са против удължаване на учебното време за 5 и 6 клас до 30 юни.

Това сочи анализ на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, публикуван на интернет страницата на синдикалното сдружение. Анализирано е становището на около 4 500 педагогически специалисти и родители относно възможните промени с учебното време и програми, предлагани от Министерството на образованието и науката на България.

Едва 9,1 % от анкетирани педагогически специалисти и родители смятат, че удължаването на учебната година с увеличение на часовете по български, математика и география в 5,6,7 клас ще повиши качеството на образованието в тези класове. 66,6 % от респондентите биха участвали в евентуални протести срещу увеличаване на учебната година и брутално честите промени в нормативната уредба в системата на образованието.

Синдикатът не подкрепя проекта на наредба на здравното министерство, според който се намалява продължителността на учебния час на 40 минути, но се предлага да се увеличат часовете на 32 седмично за 5, 6, 7 клас.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук