Учителка от детска градина в Русе заразена с коронавирус, 25 деца под карантина

0
2323

25 деца от Детска градина „Звездица 2“ в Русе са поставени под карантина, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.

Причината е, че учителка от детското заведение е дала положителна проба за коронавирус. От РЗИ уточняват, че последният й работен ден е бил 18-ти септември. Два дена по-късно жената почувствала отпадналост, температурата й се повишила до 38°C. Поради това жената решила да си направи PCR тест в частна лаборатория, резултатът от който се оказал положителен. За сега тя остава под домашна изолация.

При направеното епидемиологично проучване до момента са установени 27 контактни лица – 25 деца, една хигиенистка и една учителка. Те също са поставени под домашна карантина. PCR тестове ще бъдат правени само на хората, проявили някаква симптоматика. Понастоящем става дума за 8 деца от детската градина и още две, които не са от там, но са били контактни на болната учителка.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 387, като понастоящем активните случаи са 40. От тях 18 са на болнично лечение, а 22-ма са под домашна изолация.