Учителка от ОУ „Отец Паисий“ в Русе с отличие за иновативна дейност

0

Преподавателката в ОУ „Отец Паисий“ в Русе Мирослава Минчева е сред отличените учители, прилагащи в методите си на преподаване нестандартни и иновативни практики.

Това съобщиха от Проект Teaching Alpha, поощрява нововъведенията в образователния процес от учители в държавните училища, поощряващ нововъведенията в образователния процес от учители в държавните училища. Тази година за селекцията са били номинирани над 200 преподавателя, а изборът е бил извършен в контекста и предизвикателството на дистанционното обучение и мерките, свързани с Covid-19.

Г-жа Минчева, заедно с колежката си Мария Георгиева от 164 ГПИЕ „Мигел Де Сервантес“ в София ще вземат участие в конференция, обучение, или семинар през темата.

Победителки в тазгодишното издание на конкурса са Десислава Трифонова от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище и Антоанета Миланова от СОУ „Летец Христо Топракчиев“ в гр. Божурище. Двете учителки получават  финансова награда на стойност 3 хил. лева, с която да продължат да развиват иновативната си дейност.