Учителят Тео: Колкото по-умни стават машините, толкова по-глупави стават хората

0
Снимка: БГНЕС

“Колкото по-умни стават машините, толкова по-глупави стават хората”.

Това заявява в интервю пред онлайн изданието egoist.bg известният учител по физика Теодосий Теодосиев-Тео. Той говори за ширещите се конспоративни теории като кемтрейлс, 5G, съмненията около коронавируса и много други. Учителят вижда един от основните проблеми в липсата на познание. Той разказва за комичен случай, на който станал свидетел на Централната гара в София.

„Един човек взел миливолтметър, свързал го с една цинкова и една медна плоча, хората си слагат ръцете и измерва „биополето им“. Взема им по 2лв на човек. Е, хващам мокрия парцал на чистачката, слагам го на плочите и стрелката подскача до края. Парцалът явно има огромно биополе?!?!“, казва Теодосиев и обяснява, че хората знаят твърде малко физика.

Но проблемът не е само липсата на познания по тази фундаментална наука. Теодосиев отчита ширеща функционалната неграмотност.

„В момента в нашата математическа гимназия 2/3 от учениците в 9-ти клас не могат да смятат дроби. Математическа гимназия! Няма изобщо смисъл да споменавам какво се случва с обикновените училища. Функционална неграмотност! Хората не четат! Има специалисти, които са доказали, че едно дете, новородено, има повече живи мозъчни клетки от един професор академик. Ако тези клетки са свързани помежду си със синапси, ако има връзка между тях, те оцеляват. Ако не – организмът просто се освобождава от тях, например посредством заместваща съединителна тъкан. Така че, всяко дете има колосални възможности, които могат да бъдат реализирани“, казва той.

Хората уж са атеисти, а вярват в чудеса, добавя учителят. Едно от тях е, че икономиката може да се възстанови едва ли не без да се работи. Безплатни банички няма, подчертава физикът.

„Да вземем теорията за самолетите и отровите, които разпръскват. Значи, някакъв самолет лети на 12 000 м височина. Горе въздухът е извънредно чист и когато частиците от изгорелите газове попаднат в една пренаситена пара, веднага около тях се кондензира вода и се получава капка или съвкупността им – мъгла. И това зад самолетите са именно тези облаци образувани от инверсните следи на самолетите. Такива следи в пространствата с пренаситена пара оставят абсолютно всички самолети с работещи двигатели независимо от това, кой им е собственикът и кой ги пилотира. Чиста физика.

Никой идиот няма да тръгне да пуска отрова от 12 000 м. височина, ветровете да я разпръскват на хиляди квадратни километри за да може в крайна сметка от 1 гр. да достигне до земята по-малко от молекула на кубически метър и да си мисли, че това ще зарази някого“, казва той.

Друг пример е теорията, че 5G причинява различни болести, включително и коронавируса. Тя бе доста популярна във Великобритания, където дори имаше нападения срещу кулите на системата.

„Когато една антена излъчва, интензивността намалява с квадрата на разстоянието. Значи на 100 пъти по-голямо разстояние, 10 000 пъти по-малка интензивност има. Това работи като микровълнова фурна. Трябва да усетиш. Ако си вкараш ръката в микровълновата фурна, започваш да усещаш нагорещяване. Щом не усещаш нагорещяване, значи няма проблем. Ако от температурата се получава рак, значи африканците до един трябваше да са болни от рак. Категорично това не може да има нищо общо с рака“, казва Теодосиев.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили