Удължават „зелените коридори“ в Русе

0

„Зеленият коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе остава отворен и в следващите два дни, но с намалено работно време.

Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. Утре там без предварително записване на час всеки ще може да получи първа доза от ваксините на  „Пфайзер“ и „Астра Зенека“ от 07.30 ч. до 14.00 ч., а в събота от 09.00 ч. до 14.00 ч.

Паралелно през утрешния ден имунизации ще се правят и Университетска болница „Медика – Русе“. Това ще става в изнесен пункт пред ДКЦ – 2 от 8.30 до 16.30 часа, като там ще се прилага и препарата на „Модерна“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 26485 имунизации, като повторна доза са получили 9211 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 1006 ваксини. 727 от тях са втори прием. Други 279 лица през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили