Удари с метла, точилка и ритници довели до смъртта на Пламена

0

pogrebenre_plamena8117-годишното момиче е било бито от баща си Пламен последователно с метла, точилка и ритници по цялото тяло, включително и по главата. Според съдебната експертиза, детето е починало заради разкъсване на сърдечния мускул при ударите.

Поводът на агресията на Пламен е било неподчинението на момиченцето – той я накарал да чете урока си на глас, и тъй като не му харесало как чете, я наказал в ъгъла с вдигнати ръце. След като детето се уморило и свалило ръцете си, бащата й ударил няколко шамара и я накарал да коленичи върху черупки от орехи и да клекне 100 пъти. Отказът на Пламена довел и до бруталния бой. В същото време съпругата на Пламен – Емилия, стояла пред лаптопа в стаята и не реагирала по никакъв начин на писъците на момиченцето. Когато Пламена спряла да диша, бащата разбрал, че нещо не е наред. Семейството се обадило на тел.112, Пламен се опитал да прави изкуствено дишане на дъщеря си и без да дочака линейката, с кола на познат я закарал в болницата. Детето обаче било починало още в апартамента.

Комплексната съдебно-психиатрична експертиза по делото сочи, че родителят е вменяем. Той твърди, че има тумор в мозъка и е лекуван 3 месеца в дневния стационар на Центъра за психично здраве в крайдунавския град. Съдебните експерти са категорични, че заболяването не го прави невменяем. Вината му се доказва и от разпитаните свидетели, включително очевидец на побоя.

За убийството на Пламена бащата може да получи от 10 до 20 години затвор, а съпругата му – пробация или глоба.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук