Уеб базиран събитиен календар ще представя събитията от област Русе

0

Уеб базиран събитиен календар за 2023-а година разработват в Областна администрация – Русе. Идеята е в изпълнение на Областната стратегия за устойчиво развитие на туризма за периода 2020 – 2030 година. Целта на календара е да обобщи на едно място водещите културни прояви в региона. Така няма да се налага на русенци, както и на жителите от други части на страната, посещаващи града, да търсят информация от множество различни източници за случващото се в арт-средите, както и за събития, посветени на историческата ни памет, а също и за предстоящи спектакли, концерти и изложби. Своето място в календара вече намериха и редица фестивали, фолклорни събития и чествания.

Дигиталният календар е достъпен през онлайн платформата Teamup и при отваряне не натоварва паметта на устройството, от което се разглежда. Облачната услуга дава възможност за актуализиране по всяко време от страна на служители в Областната администрация, а също и от останалите държавни и местни културни институции и организации в региона. Областният управител изпрати писмо до тях миналата седмица, с което ги приканва да споделят своите събития и по този начин да спомогнат за по-лесния достъп на широката общественост до различни културни прояви и такива, свързани с родовата памет. Сред тях са общините в областта, Русенската света митрополия, Регионалния исторически музей, Художествената галерия, Драматичния театър, Държавния куклен театър, Държавния архив, Регионалния експертно-консултантски и информационен центът /РЕКИЦ/ „Читалища“ и др. Важно уточнение е, че чрез специално предназначен за целта линк единствено съответните институции и организации от региона ще имат възможността да създават събития.

Не по-малко интересен факт е, че при избиране на дадено събитие се отваря диалогов прозорец, предоставящ пълна информация за съответната инициатива. Сред данните, които могат да бъдат прочетени, са място и час на събитието, кратък анонс, а също и от къде могат да бъдат закупени билети, в случай че мероприятието не е с вход свободен.

Към момента е налична демо версия и тя е достъпна на следния уеб адрес: https://teamup.com/ksxza5abw7xt1ecvs8. Окончателен вариант се очаква да заработи до края на месеца. Към момента в онлайн платформата могат да се открият редица предстоящи чествания, свързани с паметта на Апостола на свободата, изложби, концерти, представления и дори разнообразни инициативи, посветени на отбелязването на деня на лозарите. Работи се и по интегрирането на модул, който да предоставя информация за годишнини, свързани със събития и личности от българската история и тази на региона. Налична е възможност и за филтриране на събитията по ключови думи, както и по организатор.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук