„Уикенд туризъм“ отвори врати в Русе

0

19-тото Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ 2024 и съпътстващият го 16-ти Фестивал на туристическите атракции в започнаха днес в Русе.

Участие във форума вземат над 120 занаятчии и много представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения от цялата страна. В сградата на Доходното здание са подредени 44 щанда, където се представят туроператори, общини, музеи и сдружения.

Двете емблематични събития са организирани от Община Русе и Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ с подкрепата на Министерството на туризма.

Началото бе поставено с изпълнения на танцьори от китайския културен център „Конфуций“ към Русенския университет, балет „Фрийдъм“ и танцово училище „Кукери“.

Програмата включва традиционната кулинарна демонстрация с Иван Звездев, международно кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, стена за катерене, въжена площадка, безплатни карикатури за русенци и гости, безплатни опознавателни обиколки, анимация с работилничка и забавления за деца.

Тридневната концертна програма, която ще предложи представления за всеки вкус, включва:

– Биг бенд парад;

– „Златните години на джаза“ с вечните хитове на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Рей Чарлз;

–  изпълнения на танцово училище „Кукери“ и балет „Фрийдъм“;

–  концерт на група „Молец“ – най-актуалната младежка група в България.

Туристическото изложение ще предложи на русенци и гостите на града и здравословни изкушения и печива, жив шоколад, месни продукти, вино от арония, био продукти, етерични масла и др.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук