Украински спортисти избраха да се готвят в Русе

0

47 състезатели и треньори от украинския национален отбор по кану-каяк бяха настанени късно снощи в общинския хостел при яз. Николово.

Русе приютява юношеския национален отбор по кану-каяк на Украйна

При започването на войната те били на тренировъчен лагер в Турция и останали блокирани там. На отбора било предложено да се настанят в бази във Франция и Германия, но те избират именно Русе, за да бъдат по-близо до родината. Отборът ще прекара следващия месец в Николово, като при необходимост престоят им ще бъде удължен.

Сградата е предвидена за 33 души, но с помощ от БЧК и РКО „Каритас“ са осигурени допълнителни легла. В следващите дни ще бъдат дооборудвани кухненските помещения и ще бъде засилено електроподаването. Изхранването ще се извършва с дарители, а от Общината ще осигурят гид, който да запознае спортистите с Русе, както и транспорт до града при нужда.

Помощ на спортистите оказва и треньорът на русенския клуб по кану-каяк Евгени Недев, чиито възпитаници ще тренират рамо до рамо с украинските си връстници.

Кметът Пенчо Милков посрещна треньорите и състезателите и изрази съпричастността си към тях. „Силно се надявам войната в Украйна да приключи по-скоро и да можете да се завърнете спокойни по родните си места“, каза кметът.

„Благодарни сме, че България ни помага. Тук ни посрещнаха много топло“, споделиха трениращите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили