Ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс обслужва пациентите на „Медика“

0

29Ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс Siemens MAGNETOM Sola, 1,5 Tesla работи в УМБАЛ „Медика“ в Русе.

Той е един от малкото в България с  толкова високо ниво на оборудване, като подсигурява безпрецедентна скорост, диагностична точност и комфорт на пациента.

Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подходящ за изследване на пациенти с клаустрофобия. Изключително леките, адаптивни към анатомията приставки подобряват комфорта на пациента, като същевременно осигуряват високо качество на образа.

Новият сърдечно-съдов профил, с който апаратът разполага, предоставя максимална диагностична информация при сърдечно-съдови изследвания. За заболявания като миокардит (възпаление на сърдечния мускул) магнитно-резонансната томография е единствената неинвазивна диагностична възможност с необходимата чувствителност. Тя води до по-бързи, по-надеждни и окончателни диагнози за пациентите с подлежащи исхемична болест на сърцето, структурни дефекти и ритъмно-проводни нарушения.

По думите на един от най-добрите специалисти по образна диагностика в страната д-р Цветан Деливерски изображенията при технологията обхващат и областта на гастроентерологията и онкологията – в частност за магнитно-резонансна томография на млечна жлеза и на простата. Опитният специалист сподели и че МРТ дава незаменима информация за структурите на мозъка /мозъчните нерви/ – диагностика и стадиране на мултиплена склероза, вродени заболявания на ЦНС. Използва се при заболявания на жлъчните пътища и жлъчния мехур, простата и малкия таз (матка,  маточната шийка и  яйчници). „Чрез апарата се изследват и меките тъкани и връзките на ставите, структурите на гръбначния стълб (дискове, нервни коренчета, гръбначно-мозъчен канал, кости) при травматични и нетравматични пациенти.

Благодарение на голямата си бързина ултрамодерния ЯМР на Лечебни заведения „МЕДИКА“ е безценен за магнитно-резонансно сканиране на цяло тяло.“ – каза д-р Деливерски.

Апаратът се използва за изследвания в болнични условия. Амбулаторно работи с направления и платено, след предварително записване на регистратурата на СМДЛ „СКЕН ДИАГНОСТИК“, ул. Рига 35, ет. 3 или на тел: 088 8938767 от 8:00 до 16:00 ч.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук