Уникална барокамера дава шанс на децата с аутизъм в Русе

0
Уникална барокамера

Уникална барокамера заработи в Русе благодарение на майка, чийто по-малък син е с диагноза аутизъм.

Барокамерата предлага терапия, известна като хипербарна оксигенация, т.е. вдишване на 100% чист кислород в среда под високо налягане.

Кислородът прониква до всички части на тялото, включително до увредените тъкани и органи, като по този начин организмът започва да поддържа своя собствен лечебен процес и на практика да се самолекува.

След като посещенията при редица специалисти не дали резултат, в търсене на начин да помогне на по-малкия си син, който е с диагноза аутизъм, архитект Ралица Герганова се свързала с жена от Пловдив, която й съобщила, че в града под тепетата работи барокамера, която е ефективна в терапията при аутизъм. Положителен резултат дало и лечението на сина й. Убедена в ползите от хипербарната терапия, Ралица решила, че ще направи всичко възможно такава барокамера да заработи и в Русе. Което вече е факт.

Всъщност аутизмът е само едно от многото състояния, които се повлияват от това уникално лечение. При над 40 други заболявания, като инсулинов диабет, анемия, гръбначно-мозъчни и черепно-мозъчни травми, церебрална парализа и чернодробни заболявания, също се наблюдава значително подобрение.

„Целта е да се даде около 20 пъти повече кислород, разтворен в кръвта и той да отиде към клетките. Основно служи за лечение на всички заболявания, при които има недостиг на кислород“, разясни управителят на „Комплексен онкологичен център – Бургас“ проф. Христо Бозов.