Ураганен вятър остави 6 села в Русенско без ток

0
До 100 км/час достига скоростта на вятъра в Русе

Ураганният вятър с пориви до 100 км/ч остави шест села от област Русе без електрозахранване, съобщиха от областната управа.

В община Две могили без ток са жителите на Баниска и Могилино, а в община Ветово без ток е село Смирненски. Проблеми с електроподаването е имало и в община Бяла. За кратко без ток са останали селата Бистренци, Пет Кладенци и Копривец, като по последни данни там електрозахранването е възобновено. През нощта ток не е имало и в гр. Мартен, но там също е възобновено електроподаването. Екипите на „Електроразпределение Север“ продължават да работят за отстраняването на авариите в останалите населени места.

От електроразпределителното дружество съобщават и за проблеми с електрозахранването в местностите „Касева чешма“ и „Акациите“ в гр. Русе.

Всички общински пътища, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта общо 32 машини на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са обработвали и почиствали пътищата срещу обледяване. Снежната покривка е около 1 – 2 см., а само на отделни места достига до 5 см. Сред добрите новини е, че поривът на вятъра е отслабнал и в момента той е не повече от 20 м/с или 72 км/ч. От Метеорологичната обсерватория в Русе предупреждават, че поради ниските температури е възможно на места да се образува тънка покривка от лед. Очаква се и застудяване, като през следващата седмица температурите може да паднат до -10 градуса.

От дежурните по общините става ясно, че няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в региона.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили