Условна присъда за джигит, шофирал с рекордните 4,4 промила

0
28
30 000 лв. обезщетение

Той бе наказан с 1 година и 6 месеца затвор, с 4 г. изпитателен срок, глоба от 600 лева и забрана да управлява МПС в продължение на 3 години. Делото мина по съкратената процедура, при която подсъдимият призна всички факти, посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като не се събират нови доказателства, а съдът е длъжен да намали присъдата му с една трета.

Магистратите определили наказание от 2 г. условно, но след редуцирането му то станало посочените 1 г. и 6 месеца. От забраната да управлява МПС му е приспаднато времето, през което е бил наказан по аналогичен начин, но по административен ред от полицията. Пияният ще трябва да покрие разноските, направени по време на досъдебното производство.

През май 2015 година, добре почерпен, мъжът седнал зад волана, но катастрофирал. Дошлите на място полицаи го изпробвали с дрегер, който отчел 2,83 промила алкохол в издишания въздух. Служителите на реда му издали и талон за медицинско изследване, което той направил и резултатът бил 4,4 промила алкохол в кръвта. Заради това шофьорът застана пред Темида.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Русе.