Установен е виртуалния любовник, получил източения от банкова служителка милион

0
Установена е самоличността на

Установена е самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 милион лева от банкова служителка, съобщи окръжният прокурор във Варна Красимир Конов.

По думите му, предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението.

Към момента мъжът не е задържан, тъй като няма доказателства, че е съпричастен към източването на сумата. Засегнатите хора са около 30, от банката гарантират, че сумите ще им бъдат възстановени.

Предвиденото наказанието за служителката е затвор за 10 години или повече. Тя е задържана за срок до 72 часа, предстои съдът да определи дали ще бъде задържана за постоянно

Разследващите все още установяват причините банковата служителка години наред да изпраща големи суми пари на човека, когото реално не е познавала на живо, а единствено в интернет.

38-годишната банкова служителка Н. Й. беше арестувана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.