Уволнения в АПИ заради електронните винетки

0
212
Хаоса с винетките

Двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще бъдат уволнени заради проблемите с електронните винетки.

Уволненията са по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка с ще бъде освободен членът на Управителния съвет на Агенцията Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа. С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол-управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Системата за електронните винетки влезе в сила от 1 януари тази година. Въвеждането ѝ беше съпроводено от множество неуредици – основно с липсата на достатъчно терминали за закупуването им в пощите, бензиностанциите и граничните пунктове. Заради проблемите със системата беше въведен гратисен период за шофьорите до 15 януари, като по-късно беше обяснено, че всъщност такъв гратисен период няма, просто до тогава “Пътна полиция” няма да глобява за липсваща винетка.