Уволниха главсека на МВР

0

Президентът Румен Радев подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Указът е във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г., с което служебното правителство предлага на държавния глава да прекрати правомощията на Коцев.

По информация от МВР, длъжността „главен секретар“ ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар.

Главен комисар Димитър Кангалджиев е роден на 15 март 1982 година. Има магистърска степен по специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, и бакалавърска – по специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР. Владее английски и руски език, показва информация в сайта на МВР.

През 2005 г. Кангалджиев започва работа в системата на МВР, като заема длъжността „разузнавач“ първо в отдел „Криминална полиция“ при СДВР, а по-късно – в отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП. В периода 2010 – 2015 г. е началник на група „Криминална полиция“ при РУП – Костинброд, след което до 2016 г. – началник на РУ – Ботевград. От 2016 до 2019 г. заема поста началник на сектор в отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. От 2019 г. поема поста началник на сектор в отдел „Специални операции“ в ГДБОП, а от 30 май 2021 г. до 27 септември 2023 г. е заместник-директор на главната дирекция. Преминал е допълнителни курсове и специализирани обучения.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук