В 10 ч. утре започва ремонта на Дунав мост, как ще преминаваме?

0

В 10 ч. утре ще бъде направена „първата копка“ по началото на ремонтните дейности на Дунав мост, съобщиха от областната управа.

Ремонтът ще се извършва без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Планирано е строителните работи да се извършват в 6 етапа. В първите два ще се извърши основният ремонт на естакадата на съоръжението на българска територия, който е с дължина от около 400 метра.

С цел избягване натрупване на по-големи колони от автомобили първоначално се предвижда затваряне на участък с обща дължина от около 200 метра, като първо ще бъде ограничено движението в лентата за вход в България, а след това за изход в посока Румъния, съобщиха от областната управа.

За по-добра организация на движението, регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба. Тя ще може да се премества и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира. Предвижда се на около минута да се редува червената и зелената светлина на светофара във всяка от посоките, като светофарните уредби ще могат да се управляват и ръчно и съответно при необходимост може да се извършва промяна на цикъла на функциониране на светофара. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в участъка от 400 метра е около 4 месеца и половина за всяка от лентите. Предстои и поставяне на стоманобетонни заграждения тип „Ню Джърси“ в отсечката, която първоначално ще бъде ремонтирана и където ще се наложи промяна в движението.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук