В 12 ч. дават старт на записването за детските градини

0
Детските градини в Исперих

Това съобщи шефът на общинския отдел „Образование” Сашо Щерев. Записването ще става през сайта на община Русе www.ruse-bg.eu. На отворилата се страница родителите трябва да създадат профил, в който ще трябва да запишат имената на детето си и избраните от тях градини.

Няколко са основните критерии за класиране на малчуганите, поясни Щерев. С предимство ще се ползват момиченца и момченца, които са от многодетни семейства, такива които имат близнак, или братче или сестриче посещаващо избраната градина. Приоритет ще се дава на деца със специални образователни потребности, деца сираци и такива, които се отглеждат от един родител. За плюс ще се смята ако майката или бащата са студенти редовна форма на обучение, издължили са си данъците или пък единия от родителите е с намалена трудоспособност над 71%. От администрацията подчертаха, че те няма да се класират според входящия номер на заявлението. Тъй като в 1/3 от случаите децата няма да отговарят на утвърдените критерии, те щели да се класират на случаен принцип.

При записване на детето, което вече е прието, родителите ще трябва да представят всички документи, за които са декларирали предварително като обстоятелство при класирането. Ако те са излъгали за нещо, детето ще бъде декласирано.

Очаква се да кандидатстват за детска градина около 1100 деца, а местата са около 950, уточни Щерев.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук