В града на първите неща: Физическо в класната стая

0
„Вазовци спортуват с олимпийци”

Часовете по физическо възпитание и спорт в една от класните стаи. Това се случва в града на първите неща.

Причината е, че физкултурният салон на училището, в което учат над 500 деца пропада и има забрана да се влиза в нея. По думите на директора Теодора Йорданова,  проблемът е от три години. От училището са издействали необходимите документи за строеж и надграждане и реконструкция на физкултурния салон, но няма осигурено финансиране. Сумата е  непосилна е както за училището, така и за общината,

По думите на зам.-кмета на Русе Енчо Енчев пред БНТ, търсена е помощ, както от Министерството на образованието, така и от Министерството на младежта и спорта, но до този момент отговор няма.

„Проектът е утвърден и молбата ни е да бъдат отпуснати финансови средства. Около 400 хиляди лева е размерът на финансовата подкрепа, която трябва да се получи, за да може да се укрепи физкултурният салон“, конкретизира Енчо Енчев.

Община Русе депозира за трети път проекта за укрепване на физкултурния салон на ОУ „Иван Вазов“ за финансиране по Наредба 4 на Министерството на младежта и спорта, допълниха от общинската администрация. От там уточняват, че към момента единствената възможност за средства е по наредбата на спортното министерство. 

След многобройни писма и разговори със спортните министри Андрей Кузманов и Радостин Василев местната администрация е изпратила докладна и до Министерството на образованието и очаква спешен отговор, тъй като нерешеният въпрос засяга пряко учебния процес и възпрепятства провеждането на часовете по физическо възпитание на 530 деца в училището. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук