В Гюргево пуснаха трети кантар заради опашките на Дунав мост, но все още е в тестови режим

0

В ранния следобед на ГКПП-Гюргево е пуснат трети кантар, съобщиха от областната управа в Русе.

Причината е километричните опашки от тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост при Русе и по пътя към Мартен, които предизвикаха бурното недоволство на жителите на Русе и Мартен, преминаващи в района.

Областният управител Анатоли Станев и неговият заместник Людмил Христов са провели редица срещи с властите за граничен и митнически контрол от българска страна, а също така разговаряха със шофьори на чуждестранни камиони и негодуващи граждани. Това намали опашките от чакащи тирове с няколко километра само за три – четири часа. Колко време съоръжението ще бъде активно още не е ясно, но заявката на румънската страна е категорична, че ще продължи да работи за справяне със ситуацията. Към момента кантарът е все още е в тестови режим.

От областната управа припомнят, че румънските власти обявиха, че подобно съоръжение ще заработи още през месец май. Липсата на още един кантар забавя обработката и утежнява трафика на българска територия.

По последни данни за изминалите 24 часа на изход от страната ни са преминали над 1400 камиона. Патрулиращите полицаи са взели и мерки за недопускане изпреварване между товарните автомобили в района, така че да се избегне задръстването и на втората лента, което буквално стопира целия трафик и така се стига до невъзможност за преминаване по пътя дори от автомобили на специален режим на движение.

За да се намалят опашките от изчакващи превозни средства в района на граничния пункт, камиони се спират на територията на община Бяла, както и в съседни области – Велико Търново и Стара Загора.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук